R Gupta General Knowledge 2022 Book PDF Download

0

The present General Knowledge 2022 Today we are providing you by R Gupta General Knowledge 2022 PDF Download all Competition Exam like NDA ,SSC, UPSC, Bank, Railway, RRB, Teacher Exam, State PCS, Patwar, JBT/NTT, Army ,Gram Sevak, etc. We are covering most important topic with General Knowledge 2022 All questions are most important study material for competitive examsfor all Sarkari Naukri also we cover topic.

R Gupta General Knowledge 2022 Book PDF Download

[better-ads type=”banner” banner=”901″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

R Gupta General Knowledge 2022

R Gupta GK 2022 is the smartest way to prepare for the General Knowledge section of any competitive exam. All Government Exam Syllabus – SSC CHSL & MTS Syllabus, SSC CGL Syllabus, UPSC Exam Syllabus, Railway Exams Syllabus (RRB NTPC & Group D, Bank Exams Syllabus (Cleark & ​​Bank PO), Army Exam Syllabus, Technician or Loco Pilot), CTET Exam Syllabus, State PCS Exams Syllabus, RTET Exam Syllabus, UPSC Exam Syllabus, UPTET Exam Syllabus, MPPSC Exam Syllabus, RPSC Exam Syllabus, BPSC Exam Syllabus, NDA Exam Syllabus

R Gupta General Knowledge 2022 Book PDF Download

provides you latest information Also All Subjects Like – Maths Notes, Reasoning Notes, Indian History Notes (Medieval History Notes, Modern History Notes, Ancient History Notes), Indian Geography Notes, General Knowledge Notes, Indian Polity and Constitution Notes, General Science Notes (Physics Notes, Chemistry Notes, Biology Notes, Science & Technology Notes, Environment Notes), GK Notes, English Grammar etc Notes PDF Download which will help the students to have a good grasp over these subjects.

[better-ads type=”banner” banner=”902″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

General Knowledge 2022 Book Details:-

Book Name: General Knowledge 2022
Author/Publisher: R Gupta / RPH Editorial Board
Language: English
No of Pages: 114 Pages
File Type: PDF (Downloadable)
PDF Size: 7.88 MB
[better-ads type=”banner” banner=”500″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

 

Today GK Questions Answers in English

1. Rigveda is divided into 10 books. Which books are the oldest?
Answer : Second and seventh
2. Who is competent to prescribe conditions as for acquiring Indian citizenship?
Answer : Parliament
3. Which is the element that has the highest first ionization potential?
Answer : Nitrogen
4. Which state has the largest number of salt lakes in India?
Answer : Rajasthan
5. Who was the last of the 24th Jain Tirthankaras?
Answer : Mahavira
6. Who is the author of the book ‘The Rights of Man’?
Answer : Thomas Paine
7. What is considered as the easily digestable source of protein?
Answer : Soyabean
8. When the Vice-President acts as President he gets the emoluments of which post?
Answer : President
9. Which port especially developed for exporting iron ore to Japan?
Answer : Paradeep
10. Which site, where Ashokan pillars exist, has the bull capital?
Answer : Rampurva

[better-ads type=”banner” banner=”901″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

11. What is Study of growth and development of embryo?
Answer : Embryology
12. What is the minimum permissible age for employment in any factory or mine?
Answer : 14 years
13. Angular separation between two colours of the spectrum depends upon which thing?
Answer : Angle of deviation
14. Which mountain range stretches from Gujarat in west to Delhi in the north?
Answer : Aravallis
15. In which nomad man started settling?
Answer : Neolithic Age

[better-ads type=”banner” banner=”500″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″ lazy-load=””][/better-ads]

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!